Nieuwsbrief aanvragen

Nieuwsbrief

 

ASMARA

                                          

CENTRUM

Hartgedragen I Verbindend I Zingevend  I Informatief

Aanvragen Nieuwsbrief


(De nieuwsbrief is altijd weer opzegbaar)

Hieronder zie je de laatst verzonden nieuwsbrief met alle  aankomende actuele onderwerpen.


v

v

 

 


Nieuwsbrief Asmara Centrum


         Nieuwsbrief Asmara Centrum

  • Marjoke van Rooijen
  • Saskia Bosman
  • Marc van Mourik


Beste mensen,


Met genoegen kondigen wij drie evenementen aan in Asmara Centrum.

Marjoke van Rooijen verzorgt voor de tweede keer een prachtige klankreis waardoor je naar de diepere lagen in jezelf gaat.


Saskia Bosman zal wederom een boeiende en interessante lezing geven over de 'Codes uit de Kosmos'.


Met trots kondigen wij een huiskamerconcert aan met musicus Marc van Mourik.

Marc verzorgt een concert met een instrument gestemd op A=432 Hz. Vanuit dit rustige gebalanceerde klankbeeld komt deze muziek rechtstreeks in het hartchakra binnen.

Klankreis met Marjoke
‘Stilte is niet de afwezigheid van geluid, stilte is de diepste klank’ Lao Tze


Klankreizen


Graag nodig ik je uit om met mij mee op reis te gaan. Een reis waarop je voorbij gaat aan het denken en waarop je reist door de diepere lagen in jezelf. Contact maken met je eigen stilte en voelen hoe diep de rust, liefde en ontspanning aanvoelt die jij diep binnen in je bij je draagt.

De natuurlijke trilling en klank van de klankschalen, gong en andere instrumenten helpen je om weer contact te maken met jouw eigen natuur. Terwijl je heerlijk ligt, laat je de klanken door en over je heen gaan en ervaar je een intense ontspanning. De stiltes tussen de klanken door, zijn van een bijzondere schoonheid en geven nog meer verdieping aan jouw ervaring. Er is even geen denken, geen drukte en geen agenda. Alleen maar Zijn.

Een mooi gedicht of een muziekstuk maken de beleving compleet en passen bij het thema van de reis. De hele reis duurt ongeveer anderhalf uur en na afloop is er alle ruimte om na te praten over de ervaring en om rustig weer met de aandacht terug te keren. 


Bij een klankschalenmassage worden de Tibetaanse klankschalen op het

geklede lichaam gezet en aangeslagen. Omdat je lichaam voor een groot

deel uit water bestaat, reageert het op deze trilling zoals het wateroppervlak

van de vijver reageert op een steentje dat erin gegooid wordt.

De trilling wordt door alle weefsels van je lichaam doorgegeven en ervaren.

Het mooie geluid lijkt je te dragen. Een hele diepe ontspanning is het resultaat

en vanuit die ontspanning ontstaat er ruimte voor heling. Zie ook 

https://www.marjokevanrooijen.nl/


Waar:                Asmara Centrum | Nassaupark 7 | 2161 KK Lisse |  (vrije parkeerruimte)
Wanneer:         vrijdag 28 februari 2020

Tijd:                   20.00 uur - 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Bijdrage:           € 20,- te voldoen bij binnenkomst (incl. thee en koffie)

Aanmelden:      http://asmaracentrum.com/aanmeldpagina.html 

                      of  info@asmaracentrum.com

Telefonisch:      0650 524 386Mark van Mourik
   


Marc van Mourik (24 februari 1977, Breukelen) is al vanaf zijn vroege kinderjaren bezig met het maken van muziek. Toen hij een jaar of vijf was kwam het oude Solina orgeltje in huis waarop zijn oma hem een paar akkoorden geleerd had. Zijn ouders zagen al snel dat hij en zijn twee jaar jongere broer daar enorm veel plezier uit haalden. Zo kwamen er gedurende de jaren een gitaar,
accordeon, piano en zelfs een heus Johannes kerkorgel in huis.


Noten spelen die al door iemand anders geschreven waren, vond Marc maar saai.

Liever improviseerde hij er vrij op los. Iets waar zijn klassieke orgelleraar niet altijd blij mee was, maar zijn nieuwe pianoleraar, Rocus van den Heuvel, vond het gelukkig wél interessant.

Hij gaf Marc naast degelijk studiewerk ook iedere les een improvisatieopdracht mee.
Marc had altijd muziek in zijn hoofd. Als een eindeloze stroom melodietjes en ritmische patronen die hij, door ze te zingen, trommelen of te spelen, hoorbaar kon maken.


Op twaalfjarige leeftijd gingen Marc's ouders uit elkaar. Dat had uiteraard de nodige impact, maar
die gebeurtenis heeft ook geleid tot een diepere laag die hoorbaar is in zijn muziek.

Iets later kwam ook de eerste synthesizer in huis en begon Marc opnames te maken van zijn spel.
Na de middelbare school en een technische opleiding, begon Marc aan de studie Muziektechnologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij leerde daar (klassiek) componeren, produceren, studiotechniek en sounddesign. Een paar jaar later vond hij de tijd rijp voor zijn eigen studio, waarmee hij muziek maakte voor vele soorten merken en bedrijven.

Ook speelde hij als improviserend pianist voor theatergezelschappen in het land.


In 2007 ontstond er een keerpunt in zijn muzikale loopbaan toen er in zijn lijf iets bleek te groeien

wat er niet in thuis hoorde. Toen dat ruim een jaar later opgelost was kon hij de snelle commerciële wereld niet meer goed rijmen met zijn gevoelswereld.

Zo begon een zoektocht naar een manier om meer verstilde, gevoelige en spirituele muziek te maken.

Door zijn (levens)ervaring, het volgen van workshops, cursussen, yoga, Ayurveda en meditatie lukt het Marc om met steeds meer vertrouwen, dankbaarheid en (com)passie de muziek te laten klinken. De muziek uit diezelfde onuitputtelijke inspiratiebron die hij als klein mannetje leerde kennen: Het Universum.

Tegenwoordig maakt Marc soundtracks voor bij de denkbeeldige films die je ziet als je je ogen sluit tijdens een moment van diepe ontspanning. Hij werkt zowel live als in de studio.

Marc's muziek wordt maandelijks door duizenden mensen wereldwijd gedraaid en steeds meer mensen reageren dankbaar en ontroerd op zijn optredens.   # www.soundtrackstorelax.nl 432 Hertz


Als muzikant stemt Marc zijn instrumenten graag in de 432 Hertz stemming. Vanwege het rustigere, open en gebalanceerde klankbeeld, maar ook omdat het hem inspireert om muziek te maken die vanuit het hart ontstaat in plaats vanuit het hoofd. 

Enkele achtergronden bij deze bijzondere stemming:

“Muziek heeft altijd een rol gespeeld in de mystiek. Denk maar aan medicijnmannen en sjamanen die werken met trommels, fluiten, klankschalen en allerlei andere instrumenten. Muziek kan je helen, kan je terug in contact brengen met de natuur. Kan je letterlijk weer ‘afstemmen’ op het universum. Want het universum is muziek. Muziek is trilling, regelmatige beweging. Het universum is een en al trilling en regelmatige beweging, bevat allerlei ‘tonen’. Door ons af te stemmen op de tonen van het universum kunnen wij onszelf helen, kunnen wij ons weer bewust zijn van het feit dat wij deel uitmaken van dit universum en ons weer bewust worden van onze goddelijke kern.”


“Wie kent niet het kinderliedje “do re mi fa sol la si do”. Het is eigenlijk niet zomaar een wijsje, het is de toonladder. Het begint laag en eindigt precies twee keer zo hoog. De laatste noot, de do, klinkt precies als de eerste maar is hoger. In de muziek heet dat een octaaf. Elke toon heeft een toonhoogte, kan hoog zijn of laag of daar tussenin. Die toonhoogte noemen wij frequentie of trilling, en bestaat uit een bepaald aantal trillingen per seconde. Denk maar aan de slinger van een klok, die gaat zoveel keer per minuut heen en weer, of kijk maar eens naar een snaar van een gitaar. De dikste snaar kun je nog met het blote oog zien trillen, die gaat een aantal keer per seconde heen en weer. Wel heel snel, maar je kunt het nog zien.”


“Als we terug gaan naar het wijsje, dan is de “do” de eerste toon, de grond-toon. Die eerste toon is van oudsher 432 trillingen per seconde, oftewel 432 Hertz (Hz) met een moeilijk woord. Die 432 trillingen per seconde is een toon die nauw verband houdt met het universum om ons heen. Die toon zit verweven in de natuur, in de wiskunde, in de planeetbanen, in het hele universum.


Nieuwsbrief Asmara CentrumCodes uit de Kosmos


Wat zeggen wetenschappers en astronauten over het bestaan van

(intelligent) buitenaards leven? Wat zeggen intuïtief ontwikkelde mensen over het bestaan van (intelligent) buitenaards leven? Is er al contact?

Zijn ze al onder ons? In deze lezing maken we een reis door de

ideeën- en onderzoekswereld van wetenschappers, de ervaringen van
astronauten en die van intuïtief ontwikkelde mensen.

De spreekster zal ook haar eigen ervaringen vertellen.
 


Via Lichttaal, Plasmataal, vormcodes en meer komen hoge energiefrequenties uit de Kosmos tot ons, die ons van alles bieden; van energetische healing tot en met informatie en inzichten. De hoge frequenties stromen het energierasterwerk van de Aarde in en maken onze sluimerende, nog ‘onbekende’ 98% DNA en hiermee nieuwe vermogens wakker.

Uit het Bronveld komen sinds 2012 nog hogere dan Lichtfrequenties, namelijk de Plasmafrequenties en de Plasmataal coderingen die deze dragen. Met de Kosmos wordt niet alleen de bubbel van sterrenstelsels bedoeld die we met (ruimte-)telescopen kunnen waarnemen, maar ook de hogere dimensies en het Bronveld voorbij deze Matrix van dimensies.

Belangrijk is dat onvoorwaardelijke, universele liefde de basis vormt van elk contact. Daarom krijg je aanwijzingen over hoe je je onderscheidingvermogen kunt scherpen en welke vragen belangrijk zijn om aan wezens te stellen.


Verder zullen aan de orde komen:  

  • Heeft de mensheid al (in het geheim) contact (gehad)?
  • Wat zijn extraterrestrials en wat zijn ultraterrestrials?
  • Zijn er al andere intelligente beschavingen en wezens naast de mensheid op (en in) Aarde?
  • Hoe kunnen wij communiceren met andere beschavingen?
  • Wat is Lichttaal en wat is Plasmataal? Je gaat deze ook ervaren.


  

We beginnen de lezing met een geleide meditatie om ons te aarden en een liefdevol veld neer te zetten en je zult niet alleen informatie horen, maar ook een deel van wat er besproken wordt, ervaren.


Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 40 jaar in de mens,vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van Aarde en Kosmos. Saskia biedt deze workshop aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als medisch bioloog en bewustzijnstrainer in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie.

Bij voldoende interesse gaan we het onderwerp van deze lezing verder uitdiepen en vooral ervaren in de vorm van een workshopdag.             


Waar:                Asmara Centrum | Nassaupark 7 | 2161 KK Lisse |  (vrije parkeerruimte)
Wanneer:         zondag 15 maart 2020

Tijd:                   14:00 - 17:00 uur - (inloop vanaf 13.30 uur)

Bijdrage:           € 20,- te voldoen bij binnenkomst (incl. thee en koffie)

Aanmelden:     http://asmaracentrum.com/aanmeldpagina.html 

Telefonisch:     0650 524 386

Dat is ook de reden dat muziek normaal zo goed voor ons is, die muziek stemt ons als het ware af op het universum. Wij weten dat al heel lang. Dat is al heel oude kennis. Alle* klassieke muziek van Bach, Brahms enzovoorts tot en met Verdi is gecomponeerd en uitgevoerd met gebruik van deze standaard, een A op 432Hz. In deze standaard is de C 512 Hz of in een lager octaaf 256 Hz, maar in steeds lagere octaven (512-256-128-64-32-16-8-4-2-1) komt de C uit op precies 1 trilling per seconde, de zogenaamde “oertoon”. Ze noemen deze stemming ook wel ‘wetenschappelijke stemming’ omdat deze stemming ook wetenschappelijk gezien past bij het universum. De oudst bekende voorstander van deze stemming is Plato, de wijsgeer uit Griekenland.”


“Een Stradivarius viool resoneert op 432Hz en is er duidelijk voor gebouwd.”


“In 1953 is in Londen op een congres van musici de 440 Hz internationaal als ISO 16-standaard aangenomen. 23.000 Franse musici hielden een referendum om de 432 Hz als standaard in te stellen, maar helaas zonder succes.”


“Muziek op 432Hz voelt rustiger aan, prettiger en is ontspannend. Je zou zelfs kunnen zeggen dat muziek in die toonaard helend is. Veel mensen voelen dat de 440Hz muziek meer naar het hoofd gaat en de 432Hz muziek meer naar het hart.”


"Muziek in 432 Hz ligt volgens de meerderheid van de muziekliefhebbers prettiger in het gehoor, is zachter, mooier en helderder dan muziek in 440 Hz, dit blijkt ook uit onderzoek. Wel moet je een goed gehoor hebben om dit verschil te kunnen ervaren. In de praktijk blijkt dat het verschil vooral te horen is bij rustige en klassieke muziek, en wat minder bij harde muziek."


* Klassieke componisten maakten gebruik van nog veel meer stemmingen, Verdi was wel duidelijk een uitgesproken voorstander van de 432 Hertz stemming. Ook instrumenten van oude natuurvolkeren lijken intuïtief vaak op 432 Hertz gestemd te zijn.


Met dank aan

www.ohmpunctuur.nlwww.terugnaar432hz.org

 

              www.soundtrackstorelax.nl              

Maar hoe klinkt het nu echt?

Hier kan je ervaren wat deze spirituele en empathische klanken met je doen.


Maar kom het zelf 'live' beleven bij Asmara Centrum en laat je meevoeren met

meditatieve klanken die je in je hartchakra raakt en zult gaan voelen. 


Locatie:           Asmara Centrum | Nassaupark 7 |  2161 KK Lisse

  

Wanneer:        zondag 29 maart 2020

  

Tijd:                 15.00 uur – 16.30 uur (inloop vanaf 14.30)

 

Bijdrage:         € 20 ,- graag contant voldoen bij binnenkomst

 

Aanmelden:    http://asmaracentrum.com/aanmeldpagina.html

 

Telefonisch:     0650 524 386


Zelf ook zo'n fijne nieuwsbrief periodiek ontvangen? Vul de aanvraag hierboven in.

 
 
 
 
 

<< Terug naar            Evenementen