Dr. Saskia Bosman

Dr. Saskia Bosman

 

 

 

 

 

 

 

 

De Pijnappelklier Jouw kosmische antenne.

 

Lezing door Dr. Saskia Bosman, bioloog, op zondag 12 november 2017 te Hillegom.

 

Hoe kun je de pijnappelklier inzetten voor je gezondheid en innerlijke groei. Deze lezing gaat over een heel klein maar belangrijk kliertje midden in de hersenen. De cellen ervan zijn zowel hersen-neuronen als hormoonproducerende cellen.

Ze communiceren via elektrische signalen met de rest van ons zenuwstelsel en met onze zintuigen en ze geven hormonen af aan ons bloed, die ons hele lichaam beïnvloeden en bepalen in welke bewustzijnsstaat we zijn.

 

De pijnappelklier pikt vele soorten signalen op uit ons lichaam, uit onze aardse omgeving en tot ver uit de kosmos en zendt ook signalen terug. De pijnappelklier is de middelaar tussen onze binnen- en buitenwereld, tussen de verschillende bewustzijnsstaten en speelt een belangrijke rol in onze gezondheid.

 

Deze lezing zal gaan over de rol van de pijnappelklier voor het behoud van onze gezondheid en bij ziekten en genezing; de rol van licht en duisternis; verkalking en ontkalking van de pijnappelklier; de pijnappelklier als middelaar tussen ons lichaam en onze omgeving; de biologie van de pijnappelklier.

Ook zal Saskia Bosman spreken over de pijnappelklier en het bewustzijn. Evolutie van de pijnappelklier als derde oog en veelzijdig waarnemingsorgaan. De pijnappelklierhormonen maken verschillende bewustzijnsstaten mogelijk.

 

De mogelijke rol van de kristalletjes in de pijnappelkliercellen als zenders en ontvangers. Dr. Saskia Bosman is (medisch) bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 40 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van het milieu (Aarde en kosmos). Saskia biedt deze lezing aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarbij als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie. De lezing zal gegeven worden met een Power Point presentatie.

 

De pijnappelklier, middelaar tussen binnen en buiten

 

Lezing met meditatieve oefeningen, door Dr. Saskia Bosman, bioloog

 

Hoe kun je de pijnappelklier inzetten voor je gezondheid en innerlijke groei? Deze lezing gaat over een heel klein maar belangrijk kliertje midden in de hersenen. De pijnappelklier is de middelaar tussen binnen en buiten. Deze klier speelt een krachtige rol in onze gezondheid en ons bewustzijn. In deze lezing wordt uitleg gegeven over de werking van de pijnappelklier en hoe je je gezondheid ermee kunt stimuleren. In deze lezing wordt het volgende besproken:

De pijnappelklier als middelaar tussen ons lichaam en onze omgeving:

· De communicatie met ons zenuwstelsel en de zintuigen

· Evolutie van de pijnappelklier als derde oog en veelzijdig waarnemingsorgaan.

· De kristalletjes in de pijnappelkliercellen als zenders en ontvangers.

 

De biologie van de pijnappelklier:

· Waar ligt de pijnappelklier in ons brein?

· De productie en de werking van pijnappelklierhormonen.

 

De pijnappelklier in gezondheid, genezing en bewustzijn:

· Verkalking en ontkalking van de pijnappelklier.

· Het inzetten van de pijnappelklier om het zelfgenezend vermogen te stimuleren met meditatieve oefeningen.

· De pijnappelklierhormonen maken verschillende bewustzijnsstaten mogelijk.

· Wat oude en nieuwe culturen over de pijnappeklier wisten.

· De pijnappelklier als kosmische antenne.

De lezing zal worden ondersteund met 1 of 2 meditatieve oefeningen die de werking van de pijnappelklier en je gezondheid ondersteunen.

Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 40 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van het milieu (Aarde en Kosmos). Saskia biedt deze lezing aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als medisch bioloog in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie: Villa Flora Hillegom, Hoofdstraat 55 2181 EB Hillegom

 

Wanneer: Zondag 12 november 2017

Tijd: 15.00 uur – 18.00 uur

 

Kosten: € 15,- te voldoen bij de entree aan de zaal.

 

Aanmelden: Agenda/Lezingen/Aanmelden

 

Telefonisch: 0650 524 386

 

 

 

 

 

 

 

 

Zet bewust je cellen in voor je eigen evolutie!

 

Lezing met een geleide meditatie, door Dr. Saskia Bosman, bioloog

 

Evolueren wij mensen nog? Zoja, kunnen we dit bewust? Jij hebt alles in huis om een vitale, liefdevolle, vreedzame mens te zijn met meesterschap over je eigen leven, in harmonie met het grote geheel. Onze planeet gaat op dit moment door diverse crises heen. Tegelijkertijd staan we op het punt van een evolutiesprong en ons lichaam heeft alle informatie en (potentiёle) bedrading al in zich om deze sprong te nemen.

 

Wie goed rondkijkt in het wetenschappelijk onderzoek sinds 2000 vindt veel aanwijzingen hoe we als mens ons welzijn en onze verdere ontwikkeling kunnen ondersteunen. Dit kunnen we door vanuit ons innerlijk optimaal gebruik te maken van de plasticiteit ofwel het aanpassingsvermogen van ons lichaam. Met onze geest beïnvloeden we hoe de informatie in ons DNA zich uitdrukt in het lichaam en welke verbindingscircuits ons zenuwstelsel vormt, en meer. De pijnappelklier, een klein kliertje midden in ons brein, heeft hierin een sturende

functie.

 

Wetenschappelijk onderzoek aan allerlei vormen van meditatie en meditatieve beweging (waaronder yoga en aandachtig wandelen in de natuur) laat vanaf het DNA- en celniveau zien hoe lichaam en geest uit een stresspatroon naar een staat van rust en harmonie gaan, die we vervolgens uitstralen op onze omgeving. Als je in je kracht, liefdevol, blij en gelukkig bent, kunnen anderen dit ook voelen dankzij de spiegelneuronen in hun hersenen. Onze sluimerende talenten worden wakker doordat de onbewuste onderdrukking ervan opgeheven wordt. Ons zeer plastische lichaam verandert in een voertuig voor verdere evolutie.

 

Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 40 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van het milieu (Aarde en Kosmos). Saskia biedt deze lezing aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als medisch bioloog in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie.

 

Er ligt een mooie weg voor ons open.

De eerste stap op deze weg is eenvoudig te zetten en is het begin van een fascinerende reis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze lezing die heeft plaatsgevonden op 10 december j.l. wordt voor de tweede keer aangeboden.

Wegens slechte weersomstandigheden was het voor veel mensen niet mogelijk deze lezing bij te wonen.

De lezing vindt plaats in Culemborg

 

 

Locatie: InspiRadiance, Martinus Nijhoffpad 15, 4103 WP Culemborg

 

Contact: tel. 06-41105292

 

Wanneer: Zaterdag 17 februari 2018

Tijd: 14.00 uur – 17.00 uur

 

Kosten: € 15,-

 

Aanmelden: http://inspiradiance.nl/activiteit/zet-bewust-je-cellen-in-voor-je-eigen-evolutie-7/

 

 

 

Saskia zal in het verlengde van deze beide lezingen een aantal workshops geven in Asmara Centrum. Workshop 1 is op zaterdag 3 maart 2018, en workshop 2 is op zaterdag 31 maart 2018. In de workshops ga je uitgebreid leren hoe de pijnappelklier werkt, en hoe jezelf je pijnappelklier kunt beïnvloeden door middel van oefeningen.

 

 

Workshop

 

De pijnappelklier, jouw antenne voor binnen en buiten.

 

met Dr. Saskia Bosman, bioloog

 

Workshop dag 1, za. 3 maart 2018, 10:00 - 17:00 uur

 

Hoe kun je de pijnappelklier inzetten voor je gezondheid en innerlijke groei?

Deze workshop gaat over een heel klein maar belangrijk kliertje midden in de hersenen. De pijnappelklier is de middelaar tussen binnen en buiten. Deze klier speelt een krachtige rol in onze gezondheid èn ons bewustzijn. Deze workshopdag wordt uitleg gegeven over de werking van de pijnappelklier en hoe je zelf gezondheid en bewustzijnsgroei kunt stimuleren.

Beide workshopdagen sta jij als mens centraal en binnen de mens staat het hart centraal. Het ontwikkelen van de pijnappelklier oefenen we de hele tijd op basis van de hartenergie; onvoorwaardelijke universele liefde, de liefde voor alle leven overal, inclusief jezelf. Alles in de Kosmos leeft en heeft bewustzijn. De workshop is interactief en we leren van elkaar.

 

Tijdens de inleidingen wordt de opgedane kennis direct praktisch toegepast met meditatieve oefeningen.

We gaan dieper in op de materie en doen meer meditatieve oefeningen dan in de lezing.

 

Inleiding: de pijnappelklier in gezondheid en genezing.

 

Over de rol van de pijnappelklier voor het behoud van onze gezondheid, bij ziekten en tijdens genezing.

 

-De biologie van de pijnappelklier.

-Hoe de pijnappelklier onze waak-slaapcyclus regelt.

-De pijnappelklier als middelaar tussen ons lichaam en onze omgeving.

-Verkalking van de pijnappelklier en wat eraan te doen.

 

Ervaring: ondersteuning voor je pijnappelklier.

 

Je leert enkele meditatieve oefeningen om de reiniging en balancering van je pijnappelklier te ondersteunen.

 

Inleiding: pijnappelklier en bewustzijn.

 

Wat heeft de pijnappelklier met ons bewustzijn te maken?

 

-De kristalletjes in de pijnappelkliercellen als mogelijke zenders en ontvangers.

-De pijnappelklierhormonen maken verschillende bewustzijnsstaten mogelijk.

-Evolutie van de pijnappelklier als derde oog.

 

Ervaring: je pijnappelklier als bewustzijnsantenne.

 

Meditaties die de ervaring van verschillende bewustzijnsstaten ondersteunen.                                                                   

 

 

 

 

 

Workshop dag 2, za. 31 maart 2018, 10:00-17:00 uur:

 

Is de pijnappelklier zelf een lichtorgaan?

Wat wisten oude culturen over de pijnappelklier? Op deze workshopdag verkennen we de gevoeligheid van de pijnappelklier, voor licht en energie uit de ruimte. Vervolgens maken we een reis door oude en nieuwe spirituele stromingen en hun soms verbazingwekkend gedetailleerde kennis over de pijnappelklier. Inleidingen worden weer afgewisseld met meditatieve oefeningen. Tijdens de meditaties wordt de inhoud van de inleidingen ervaarbaar gemaakt, waardoor je met de theorie ook praktisch verder kunt. De workshop is interactief en we leren van elkaar.

 

Inleiding: Licht op de grens.

 

-De lichtgevoeligheid van netvlies-, hersen-, pijnappelklier- en al onze lichaamscellen.

-De waarneming van licht achter onze gesloten oogleden: fosfenen, toegangspoort tot ons innerlijke universum.

-De pijnappelklier, hormonen en chakra’s.

-Licht en de verschillende bewustzijnsstaten.

 

Ervaring: Licht op de grens.

 

Je leert enkele meditatieve oefeningen om het ‘licht op de grens’ in te zetten voor jouw innerlijke groei.

 

Inleiding: De pijnappelklier, jouw grotere Wezen en de grotere realiteit.

-Onze pijnappelklier reikt verder dan de atmosfeer dik is: gevoeligheid van de pijnappelklier voor zonneactiviteit en andere astrofysische gebeurtenissen.

-De pijnappelklier in oude en nieuwe spirituele stromingen: orgaan voor toegang tot de grotere, volmaakte realiteit en tot je grotere Wezen.

-Ideeёn hierover vanuit de kwantumfysica.

 

Ervaring: je pijnappelklier als veelzijdig waarnemingsorgaan.

 

Meditatieve oefeningen om bovenstaande op een positieve, gebalanceerde manier ervaarbaar te maken.                                            

Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 40 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van het milieu (Aarde en Kosmos). Saskia biedt deze lezing aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als medisch bioloog in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie.

 

 

Lokatie:  Asmara Centrum, Nassaupark 7, 2161 KK Lisse

 

Deelnameprijs per persoon: € 110,- per workshopdag, € 200,- voor de 2 workshopdagen. Inclusief een werkboek (per dag), koffie en thee.

 

Lunch: breng 1 of 2 gerechten mee om met de groep te delen.

Deze hoeven niet afgesproken te worden, want het wordt altijd

vanzelf een feestmaal!

 

Aanmelding: per e-mail aan inspiradiance@gmail.com

Info: tel.  06-41105292 (Saskia Bosman). Na aanmelding en betaling ontvang je een bevestiging met de praktische gegevens.