Frits v.d. Blom

 

Frits van der Blom

 

 

 

 

 

Sinds 1978 had ik een eigen huisartsenpraktijk, waarin ik als solistisch huisarts heb gewerkt tot 2002.

In de jaren tachtig heb ik de opleiding Klassieke Homeopathie gevolgd aan de Stichting Homeopathische Opleidingen en in de jaren negentig heb ik me verdiept in Bioresonantie als vorm van geneeskunde. Ik volgde daarbij cursussen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Vervolgens heb ik mij naast de huisartsenpraktijk meer en meer en vooral in de late middaguren en op zaterdagen bezig gehouden met dit soort meer holistisch gerichte consulten. Dat had in sterke mate mijn passie.

 

Ont-dekkingen

 

Ik ben gaan ontdekken dat je in iedereen en alles ten slotte jezelf kunt zien en niets of niemand anders dan jezelf.

 

Lezingen over gezondheid en ziekte

 

Met veel plezier geef ik tegenwoordig hier en daar lezingen over allerlei onderwerpen die verband houden met ziekte of beter gezegd: met gezondheid.

Wanneer je eenmaal begrijpt wat gezondheid is, kun je kort zijn over ziektes: dat zijn slechts symptomen van onbalans. In ieder geval is het geen noodzakelijk kwaad zoals de officiele ziekteleer doet geloven.

 

 

Lezingen in Asmara Centrum

 

Frits van der Blom, arts/homeopaat zal binnenkort een aantal lezingen verzorgen over onze gezondheid. Gezondheid is niet het resultaat van zorgconsumptie, zorg consumeren kan je zelfs ziek(er) maken, aldus Frits van der Blom. Het roer moet om volgens Frits, want gezondheid is een toestand van balans op elk niveau,

“biologisch, psychologisch, ecologisch, en spiritueel”

 

Vet ziek van ziek vet.

 

Natuurlijke verzadigde vetten zijn prima voor onze gezondheid, ook wanneer ze van dierlijke oorsprong zijn. Sterker nog: deze vetten zijn níet de oorzaak van vaatlijden!

Daarentegen zijn industrieel bewerkte en hoog verhitte oliën die we op een etiket vinden onder de schuilnaam “plantaardige olie” heel vaak slecht voor onze bloedvaten en kankerverwekkend. Je zou dus beter kunnen spreken van “kwaadaardige olie”!

“Gedeeltelijk geharde vetten” staan lang niet altijd als zodanig vermeld maar dienen tot elke prijs te worden vermeden!

En dat terwijl dergelijke bewerkte producten vaak verkocht worden als “goed voor hart- en bloedvaten”. Dat is de wereld op zijn kop!

Kennelijk worden we, meestal onopzettelijk, nogal eens verkeerd voorgelicht door hen “die het wel zullen weten, omdat ze er toch voor geleerd hebben”.

Wat is hier aan de hand?

Tijdens deze lezing wil ik proberen om meer duidelijkheid te geven over de betekenis en het juiste gebruik van de verschillende soorten vetten, want helaas is er heel veel onbegrip en desinformatie op dit gebied met vaak fatale gevolgen voor onze gezondheid.

 

Zie ook: http://www.lichtvanzelf.nl/

 

 

Geneeskunde, wetenschap of geloof?

 

Westerse geneeskunde wordt algemeen beschouwd als een wetenschap. Serieus meepraten gaat niet zonder een certificaat. Klopt dat eigenlijk wel?

Hoe en door wie of wat wordt wetenschap aangestuurd?

De schokkende werkelijkheid is dat chemische patenten goed zijn voor astronomische winsten en anderzijds natuurlijke voedingsstoffen en kruiden niet te patenteren zijn, maar wel officieel buiten spel gezet worden of zijn, omdat “wetenschappelijk bewijs niet of nog niet aanwezig is”.

Welke gevolgen heeft deze jacht op patenten voor onze gezondheid?

Kunnen we eigenlijk gezondheid terug vinden buiten de natuur om, dus met chemische middelen?

Deze en dergelijke vragen komen bij deze presentatie aan bod.

 

Opgave: info@asmaracentrum.com